| Follow || Dashboard |
//Pink Is Sweet
andai dapat ku undurkan masa kembali..
Saturday, March 5, 2011 | 3:25 PM | 2 Talking ♥
Assalamualaikum..
tajuk hari ni agak gempakkan..
hihihihi.. macam tajuk lagu BPR sudah.. =_="
andai.. dapat masa terindah itu undur kembali..
indahnya pengalaman tu..

semalam..
sekolah.. SMK BTS.. telah mengadakan..
sambutan malidur rasul peringkat sekolah..
tahun ni.. tak macam tahun-tahaun lepas..
tahun lepas ada macam-macam pertandingan..
dengan sepanduknya.. dengan suara lantangnya..
tapi tahun ni.. simple je..
tenang, damai.. indah.. bersama tiupan angin yang sepoi-sepoi bahasa tu..
semua berjalan dengan lancar..
suka sangat-sangat...
perhimpunan di mulakan..
dengan bacaan yassin...
di ikuti tazkirah Ustaz Wan..
sungguh menyentuh hati..
rasa macam nak menangis.. dengar cerita ustaz..
tentang.. kesabaran Rasullullah dengan perempuan yahudi..
ya Allah..
sungguh murni hatinya.. manusia yang betul-betul luar biasa...
seteruk mana.. di buli..
hatinya tidak pernah ada perasaan benci kepada orang lain...
habis tazkirah.. Ustaz Wan..
baca selawat ke atas Nabi Muhammad S.A.W.
lepas tu pergi menuju ke dewan...
agak teratur semua perjalanan sambutan ni..
lepas semua pelajar duduk dalam dewan.. semua orang menuggu..
ketibaan..
IMAM MUDA ASYRAF!
gambar yang di ambil oleh megat.. :)

seronok sangat.. :) namapak ustaz asyraf.. hensem sungguh..
tapi niat saya bukan nak jumpa ustaz asyraf..
cuma nak dengar tazkirah dia..
tazkirah yang hebat bagi ku..
sampai hampir air mata ku gugur..
tapi aku tahan juga...
sebab.. ada part-part yang membuatkan aku betul-betul
terasa...ustaz asyraf :)

Tapi.. memang syok lah..
and ni lah first time bagi aku..
budak-budak lelaki senyap dengar tazkirah..
sebelum ni.. tak lah senyap macam tu sekali..
tak sangka lah... diorang boleh kawal dispilin..
bagus-bagus..
itulah contoh pemimpin akan datang.. :)

akhir kata... TERIMA KASIH cikgu-cikgu yang menjayakan
program ni..
sungguh best..
dan.. TERIMA KASIH juga.. pada ustaz asyraf..
:)
kerana berkongsi ilmu yang best-best tu...
saya dah declare..
insya Allah..
hati ni.. tetap.. cinta Allah dan Rasul no 1...

andai.. dapat ku undurkan lagi masa itu...
seronoknya...
tapi.. apakan daya.. masa tetap berjalan..
moga.. segala kata-kata semalam masih segar di kotak ingatan ini.
moga aku boleh mengamalkannya..
insya Allah..
T_T

P/s: x sempat nak ambil tanda tangan ustaz.. sebab.. ramai sangat.. tpi tak pelah.. kenangan tu lagi indah.. :)

-salam sayang sya_syi-

Older PostNewer Post
♥ The Writers ♥

syaza wadhihah | seventeen | proud to be me :)



♥ Credits ♥

Skin By //SuhailaRoslan